Bericht versturen
China De Generator van het natriumhypochloriet fabrikant
Contacteer ons

Contact Persoon : Francis

WhatsAPP : +8613570976228

Free call

Hoe hypochlorous zuur wordt gebruikt om gazons te desinfecteren

May 17, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Hoe hypochlorous zuur wordt gebruikt om gazons te desinfecteren

 

Hypochlorous zuur (HClO) is een zwak oxyderend anorganisch zuur en een hoogst efficiënt ontsmettingsmiddel. Het doodt ziekteverwekkers en verhindert infectieziekten door organisch stof en micro-organismen te oxyderen en te verwijderen.

 

De belangrijkste functie van hypochlorous zuur:

Desinfectie: Hypochlorous zuur kan een verscheidenheid van bacteriën, ziekteverwekkers en paddestoelen doden, en heeft een hoog effect tegen de verspreiding van ziekten. Het splitst microbiële celwanden op en gaat het celbinnenland in om de cel te doden.

Reiniging van waterbronnen: hypochlorous zuur kan bacteriën en ziekteverwekkers in waterbronnen doden, waterkwaliteit zuiveren, daardoor verhinderend water bronverontreiniging en de verspreiding van infectieziekten.

 

Het gebruik van hypochlorous zuur om gazons te desinfecteren heeft de volgende voordelen over het gebruik van fungiciden:

veiligheid
Hypochlorous zuur heeft de kenmerken van lage giftigheid, lage irritatie en gemakkelijk om geen schadelijke residu's te vormen, en is vrij veilig voor mensen, dieren en het milieu. Nochtans, kunnen sommige chemisch samengestelde fungiciden voor mensen en het milieu schadelijk zijn, en het bovenmatige of ongepaste gebruik kan vergiftiging zelfs veroorzaken.

economische voordelen
De prijs van hypochlorous zuur is vrij laag, en slechts zijn 3kg van zout en 8kw van elektriciteit nodig om 1 ton van ontsmettingsmiddel te veroorzaken. Daarom zijn de economische kosten van gebruikend hypochlorous zuur voor gazondesinfectie lager dan dat van fungiciden, en het is geschikter voor de desinfectie van gazons op grote schaal.

Bactericidal effect
Hypochlorous zuur heeft een breed-spectrum bactericidal effect, dat bacteriën, virussen, paddestoelen en andere micro-organismen kan verwijderen. Nochtans, kunnen sommige fungiciden één enkel effect hebben of hoge tolerantie hebben aan hen, zodat kunnen zij niet een verscheidenheid van bacteriën effectief desinfecteren.

milieu-effect
Hypochlorous zuur kan in water en zuurstof worden ontbonden terwijl het uitoefenen van een bactericidal effect, en er is geen die verontreinigingsprobleem door moeilijke degradatie wordt veroorzaakt. Nochtans, kunnen sommige fungiciden in grond en waterbronnen blijven, potentieel beïnvloedend het milieu.

gazonbescherming
Nadat het hypochlorous zuur wordt bespoten, contacteert het direct de oppervlakte van het gazon, en het zal niet het gras door de wortels zoals andere fungiciden ingaan, dat de schade aan het gazon vermindert. Nochtans, hebben sommige fungiciden sterke bactericidal macht, die schade aan het gazon kan veroorzaken, veroorzakend bladeren om geel te worden te krimpen en te sterven.

 

Wanneer het gebruiken van hypochlorous zuur om het gazon te desinfecteren, zou het volgens de volgende stappen moeten worden bespoten:

1.clean omhoog houden het onkruid en de dode bladeren op het gazon, en de oppervlakte van het droog en geventileerde gazon.

2.The de concentratie en de hoeveelheid hypochlorous zure oplossing zouden volgens de grootte van de gazon en ziektevoorwaarden moeten worden aangepast om een goed desinfectieeffect te bereiken en schade aan het gazon te vermijden. In het algemeen, gebruiks50~100pm hypochlorous zure oplossing om het gazon te desinfecteren.

3.Use een spuitbus of een gieter gelijk om de hypochlorous zure oplossing over de gazonoppervlakte te bespuiten, die zo veel van de van de grasbladen en grond oppervlakte behandelen zoals mogelijk. Het zou niet zo zo moeten oversprayed om de groei van het gazon niet te beïnvloeden.

4.After bespuitend, zou de hypochlorous zure oplossing moeten worden toegestaan om op de oppervlakte van het gazon te drogen, en wast niet of nevel met water. Op dit ogenblik, zouden de mensen en de dieren van het ingaan van het gazon moeten worden belemmerd.

5.Special de aandacht zou aan het feit moeten worden besteed dat wanneer het gebruiken van hypochlorous zuur voor gazondesinfectie, vermijdt bespuitend op bomen, bloemen, bloembedden en andere plaatsen rond het gazon om nadelige gevolgen te vermijden bij het omringen van installaties. Bovendien zou de zorg moeten worden genomen om uw eigen veiligheid te beschermen en direct contact met hypochlorous zure oplossing of inhalatie van gas te vermijden.

 

Ontwikkel een plan van de gazondesinfectie op gazontype en klimaat dat wordt gebaseerd

1. Tropisch gazon
De tropische gazons groeien gewoonlijk in milieu's op hoge temperatuur en hoog-vochtigheids, die neigen om bacteriën en paddestoelen te accumuleren. Het wordt geadviseerd om hypochlorous zure oplossing van 100ppm voor desinfectie te gebruiken. Het bespuiten van om de twee weken kan bacteriën en paddestoelen op de gazonoppervlakte effectief doden.

2. Gematigde gazons
De gematigde gazons, die typisch in warme, vochtige milieu's groeien, zijn ook naar voren gebogen aan het accumuleren van bacteriën en paddestoelen. Het wordt geadviseerd om hypochlorous zure oplossing van 100ppm voor desinfectie te gebruiken. Het bespuiten van elke andere maand kan het gazon effectief verhinderen ziekten aan te gaan.

3. Boreaal gazon
De boreale gazons groeien in koude, drogen typisch klimaten en zijn minder vatbaar voor bacteriële en schimmelbesmettingen. Nochtans, in de lente en de daling, wanneer de temperatuur zeer verandert, is het gazon naar voren gebogen aan ziekten. Het wordt geadviseerd om hypochlorous zure oplossing van 50ppm voor desinfectie te gebruiken en om de twee maanden te bespuiten.

4. Hoge Hoogtegras
Turfgrass op grote hoogte groeit typisch bij hogere verhogingen, waar de temperaturen koeler zijn en zijn minder vatbaar voor bacteriële en schimmelbesmettingen. Nochtans, is de de zomerzon intenser, en het gazon is naar voren gebogen om te verbranden en te verbranden. Het wordt geadviseerd om hypochlorous zure oplossing van 50ppm voor desinfectie te gebruiken, en elke andere week in de zomer te bespuiten, die zonnebrand en zonnebrand op het gazon kan effectief verhinderen.

 

In het algemeen, zou het programma van de gazondesinfectie volgens het van het gazontype en klimaat milieu moeten worden aangepast. Wanneer het ten uitvoer leggen van een plan van de gazondesinfectie, zou de aandacht aan de concentratie van de oplossing en de methode van gebruik moeten worden besteed om het desinfectieeffect en de veiligheid van het gazon te verzekeren. Tegelijkertijd, is de gazondesinfectie slechts één van de preventieve maatregelen, en het het gazononderhoud en beheer zijn ook zeer belangrijk.

 

 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in